Tematikus Nap a Béresben

Tematikus Nap a Béresben

A Béres József Általános Iskola a 2017. évi Szent László Nap után 2018-ban a Mátyás Emlékév keretében egy tematikus napon az iskola tanulóit bevonva megemlékezik nagy királyunkról: Az igazságos Mátyásról. 

A 2018. március 10-én (szombat) 8.30 órakor kezdődő program keretében sor kerül egy előadásra, amit Bánhegyi Ferenc, az iskola volt történelemtanára és igazgatója tart. Ezt követően az iskola tanulói vegyes csoportokba szerveződve olyan akadálypályán vetélkednek egymással, amelyen az egyes állomásokon Mátyás királyról szóló feladatokat kell megoldani.

A 40 perces vetített képes előadás felöleli Hunyadi János, a törökverő és fia, Hunyadi Mátyás, a magyar történelem egyik legnagyobb királya életének legfontosabb eseményeit. A témakörök érintik a család származásának vitatott pontjait, a török elleni harcokat, a mondák hőseit, a Hunyadiak címereit. Az előadás újabb ismereteket és támpontokat nyújt a tanulóknak a vetélkedőhöz, ami az előadás után kezdődik.

A Béres József Általános Iskolában már ezt megelőzően is foglalkoztak Mátyás királlyal mind alsó, mind a felső tagozatban.