Bánhegyi Ferenc: Magyarország történelme a szobrok történetén keresztül

Bánhegyi Ferenc: Magyarország történelme a szobrok történetén keresztül

Bánhegyi Ferenc: Magyarország történelme a szobrok történetén keresztül címmel 2019-ben jelent meg az a szobor- és műemlékgyűjtemény, ami a Kárpát-medence magyarságának ezeregyszáz éves történetét öleli fel.
 
Az online történelmi képeskönyv kizárólag a szobrokra, köztéri alkotásokra épít, amelyek sok esetben éles politikai, művészeti vitákat váltanak ki. Hiszen ezek a szobrok ott állnak a forgalmas köztereken, történelmi jelentőségű emlékpontokon, kiemelt szerepet játszó épületek előtt.
 
A teljes online  könyv 402 oldalon mutatja be a Honfoglalástól kezdve napjainkig a magyar történelem csomópontjait, ismert, vagy kevéssé ismert eseményeit, történelmünk meghatározó alakjait. A szöveg és a képek a történelmi események mellett azonban bemutatja a szobrok, emlékművek, emléktáblák történetét, sokszor kálváriáját is. Az olvashatóságot, a jobb megértést 953 kép, fotó teszi szemléletessé. 
 
 
A könyv teljes terjedelemben online formában megrendelhető. Ennek feltételei, részletei 2019 júliusában lesznek hozzáférhetők.
 

ONLINE AJÁNLÓ (PDF)